Výroba domácích konopných extraktů

Co jsou to Fénixovy slzy? Jak vyrobit tento silně koncentrovaný extrakt z konopí v domácích podmínkách? Jak a na co ho užívat?
Post Reply
Správca
Posts: 21
Joined: Fri Feb 12, 2021 10:34 am

Výroba domácích konopných extraktů

Post by Správca »

K výrobě konopného oleje podle Ricka Simpsona, začněte s 30 gramy suchého konopí. Toto množství by při správném postupu mělo stačit k výrobě 3-4 gramů oleje, ale také záleží na vámi zvolené odrůdě. K výrobě 60 gramů oleje je zapotřebí přibližně 500-700 gramů suchého konopí.

Budeme potřebovat: konopí, vhodné rozpouštědlo, dva hrnce nebo dvě nerezové nádoby na slívání, varný hrnec na rýži, větrák nebo ventilátor, utěrky nebo kuchyňské chňapky, síto, kávové filtry, míchadlo, voda

Dobře usušený materiál vložte do čisté nádoby.
Materiál přelijte rozpouštědlem, kterých můžete zvolit celou řadu. Jako vhodné rozpouštědlo můžete použít 99 % izopropylalkohol nebo lékařský benzín. Na 30 gramů suchého materiálu použijte 500 ml rozpouštědla. K extrahování 600 gramů sušené rostliny budete potřebovat okolo 7.5 litrů rozpouštědla.
Materiál rozmíchejte a rozmělněte v rozpouštědle pomocí chemicky neošetřeného dřevěného míchadla nebo něčeho podobného.
Zároveň s mícháním přiléváme rozpouštědlo dokud není materiál zcela ponořený. Po 3-5 minutách míchání a drcení je většina asi 80 % THC a ostatních kanabinoidů rozpuštěna v rozpouštědle.
Vzniklou směs s rozpouštědlem přecedíme do jiné nádoby, aby jsme se zbavili zbytků rostliny.
Směs přecezeného materiálu znovu přelijte a opakujte celý postup ještě jednou, aby jste z rostlin dostaly i zbytek důležitých látek. Po 3 minutách míchání přelijte směs do nádoby k prvnímu extraktu.
Dvakrát vypraný rostlinný materiál můžete zlikvidovat.
Rozpouštědlo s kanabinoidy přelijte přes kávové filtry do čisté nádoby.
K odpaření rozpouštědla se velmi osvědčil hrnec na rýži s nastavitelnou teplotou a automatickým vypnutím. Do našeho hrnce se vejde okolo 2.5 litru rozpouštědla a má nastavení na dvě teploty. Odpaření rozpouštědla: teplota by neměla za žádných okolností překročit 140˚C
Nalijte směs rozpouštědla do 3/4 hrnce. Odpařování provádějte v dobře větraném prostoru s ventilátorem namířeným na vrchol hrnce tak, aby vánek odnášel výpary pryč.
Nyní zapněte hrnec. Během odpařování můžete postupně přilévat zbytek extraktu. Pokud vám, už nezbývá rozpouštědlo na přilévání, počkejte až hladina v hrnci klesne na polovinu a přidejte několik kapek vody (600 g = 10 kapek vody) to pomůže ochránit olej před přehřátím a také zbytkům rozpouštědla se lépe odpařit.
Jakmile v hrnci zůstane přibližně 2.5 cm směsi výtažku, nastavte teplotu na nižší, nasaďte si rukavice, uchopte nádobu/hrnec a začněte mírně vířit obsahem hrnce dokud se nepřestane vařit (neobjevují se bublinky).
Pomocí rukavic vyjměte hrnec s výtažkem a opatrně přelijte výtažek do čisté nerezové nádoby.
Nádobu umístěte do sušičky nebo na jiný zdroj slabého tepla (ohřívač kávy, nastavitelná plotýnka). Poslední odpařování může trvat i několik hodin a není na škodu výtažkem občas zakroužit, aby se urychlilo odpařování. Pokud na extraktu nejsou známky aktivity (bublání) je připraven k užití.
Teplý výtažek se dá natáhnout do plastové stříkačky nebo jiné nádoby.
Pokud je olej tuhý a špatně se dávkuje, je možné ho v teplé vodě rozehřát.

Nezapomeňte: koncentrovaný konopný olej je velmi silný extrakt, který se musí užívat zodpovědně. Pokud uvažujete o léčbě konopným extraktem, nepřekračujte doporučené dávkování a nezvyšujte samovolně dávky pokud nevíte jistě, jak na vás olej působí a co můžete očekávat. Vždy začínejte na malých dávkách, které postupně zvyšujte. Toto neslouží jako schválený a oficiální návod k léčbě jakýchkoliv onemocnění, ale jen jako zdroj informací ke vzdělávacím účelům. Léčbu pomocí rostlinného výtažku by jste měli vždy konzultovat se svým lékařem.

Více o léčbě a dávkování FS...https://kanabinoidy.cz/lecba-rakoviny-p ... -simpsona/
Post Reply